„Sudci, Slobodan Praljak nije ratni zločinac, s prijezirom odbacujem vašu presudu“

„Sudci, Slobodan Praljak nije ratni zločinac, s prijezirom odbacujem vašu presudu“ Foto: Lika on line

Dostojanstveno, s molitvama uz upaljene svijeće večeras je grad-heroj odao dužnu počast generalu Slobodanu Praljku.

Dostojanstveno, s molitvama uz upaljene svijeće večeras je Gospić, grad-heroj odao dužnu počast generalu Slobodanu Praljku.
Na poziv Stožera za obranu digniteta Domovinskog rata Ličko-senjske županije i Udruge ratnih veterana 9. gardijske brigade „Vukovi“ kod spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata okupilo se nekoliko stotina branitelja i građana Gospića.
Nazočnima se u ime organizatora najprije obratio predsjednik Udruge ratnih veterana 9. gbr. „Vukovi“ Milan Franić, dok je nazočne na molitve pozvao generalni vikar Gospićko-senjske biskupije preč. Marinko Miličević. Uspoređujući žrtvu generala Praljka i grčkog filozofa Sokrata preč. Miličević je povukao paralelu govoreći kako su obojica radije umrla ispijajući otrov, nego li se odrekli svojih uvjerenja.

Tragični čin i smrt hrvatskog generala u Hagu duboko su potresli Gospić, grad koji je tijekom Domovinsko rata podnio brojne ljudske žrtve i strahovita razaranja. General Praljak je s ponosom uvijek isticao kako se bori za pravednu stvar, ne dijeleći ljude po vjeri i naciji. Tijekom rata u BiH nije želio napustiti svoj narod i svoja uvjerenja. S tim uvjerenjima i riječima: „Ja sam hrvatski general, a ne ratni zločinac“ otišao je s ovoga svijeta pokazujući svoje dostojanstvo, poštenje i uvjerenja koja nije pokolebao niti instrumentalizirani politički sud u Hagu.

Izvor: Lika on line