Predstavljanje ratnog puta „GROMOVA u Ličko-senjskoj županiji

Ličko-senjska županija bit će ovoga utorka, 19. prosinca organizator predstavljanja Monografije 2.gardijske brigade „GROMOVA“. Udruga ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi dotiskala je „Monografiju 2. gbr. Gromovi“ u novih tisuću primjeraka s namjerom da je daruje svim Osnovnim (matičnim i područnim) školama po županijama.

Na svečanosti predstavljanja ove monografije koja će se održati u utorak od 10 sati u dvorani Pučkog otvorenog učilišta „Dr. Ante Starčević“ Gospić primjerci knjige bit će uručeni svim ravnateljima Osnovnih škola u Ličko-senjskoj županiji, predsjednicima Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, gradonačelnicima i načelnicima općina za knjižnice na njihovom području.

Skup će pozdraviti i predsjednik Udruge ratnih veterana Gromovi, umirovljeni pukovnik Ivan Krupec, dok će o samoj knjizi i ratnom putu 2. gardijske brigade govoriti voditelj autorskog tima umirovljeni brigadir Mile Krišto. Projekt „Promicanje vrijednosti Domovinskog rata“ predstavit će njegov voditelj umirovljeni satnik Krešimir Maretić.

Pozivamo veterane 9.gardijske brigade „VUKOVI“ i pripadnike ostalih braniteljskih udruga da nam se pridruže na predstavljanju i dodjeli Monografije „GROMOVA „ naše ratne braće po oružju.