Projekcija dokumentarnog filma „Maslenica i Medački džep“

Udruga ratnih veterana 9.gardijske brigade „VUKOVI“ u suradnji s Gradom Gospićem organizira promociju i projekciju dokumentarnog filma „Maslenica i Medački džep“ zadarskog autora Nenada Šestića koja će se održati 08.veljače 2017.g.

Prva projekcija filma organizirana je za učenike Strukovne škole i Gimnazije Gospić 08.veljače u 12.00 sati u kinu „KORZO“ u Gospiću dok će se druga projekcija održati isti dan za branitelje i građanstvo s područja LSŽ u 18.00 sati.

Dokumentarni film „Maslenica i Medački džep“ su ustvari epizode projekta pod nazivom „POBJEDNICI“ autora Nenada Šestića čija je tema rekapitulacija Domovinskog rata ,koji se radi u suradnji s Glavnim stožerom oružanih snaga RH. Ovaj projekt je pod pokroviteljstvom Predsjednika Sabora RH a djelatno ga podupire i Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Film obrađuje jedne od naj ranijih akcija hrvatske vojske u kojima su sudjelovale domicilne postrojbe s ličke bojišnice koristeći interaktivno obrađene vojne zemljovide,geografske snimke područja djelovanja i autentična svjedočenja sudionika akcija.

Molimo sve branitelje, članove njihovih obitelji i ostale zainteresirane građane da svojom nazočnošću uveličaju projekciju ovog hvale vrijednog dokumentarnog filma.