Projekcija dokumentarnog filma „Maslenica i Medački džep“

promocija filma gs1

Udruga ratnih veterana 9.gardijske brigade „VUKOVI“ u suradnji s Gradom Gospićem organizira promociju i projekciju dokumentarnog filma„ Maslenica i Medački džep“ zadarskog autora Nenada Šestića koja će se održati 04.svibnja 2017.g.

Prva projekcija filma organizirana je za učenike Strukovne škole i Gimnazije Gospić 04.svibnja u 12.00 sati u kinu „KORZO“ u Gospiću dok će se druga projekcija održati isti dan za branitelje i građanstvo s područja LSŽ u 18.00 sati.

Dokumentarni film „Maslenica i Medački džep“ su ustvari epizode projekta pod nazivom „POBJEDNICI“ autora Nenada Šestića čija je tema rekapitulacija Domovinskog rata, koji se radi u suradnji s Glavnim stožerom oružanih snaga RH. Ovaj projekt je pod pokroviteljstvom Predsjednika Sabora RH, a djelatno ga podupire i Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Film obrađuje niz borbenih djelovanja koje su izvodile snage HV i specijalne policije na Velebitu tijekom 1992 a koje su prethodile akcijama Maslenica i Džep -93, i imale za cilj da otklone ugrozu presjecanja teritorija RH na dva dijela i uspostavu sigurne i trajne komunikacije sa jugom hrvatske.

U  organizaciji naše udruge i braniteljskih udruga sa područja Rijeke, Otočca i Korenice  najavljujemo naredne projekcije dokumentarnih filmova istog autora sa sličnim sadržajem koje će se izvesti tijekom svibnja u navedenim gradovima sa ciljem širenja istine o domovinskom ratu i edukacijom mladih naraštaja o  već pomalo zaboravjenim događajima iz novije hrvatske povijesti.

Film prikazuje svjedočenje izravnih sudionika borbenih djelovanja koristeći interaktivno obrađene vojne zemljovide, geografske snimke područja djelovanja.

Molimo sve branitelje, članove njihovih obitelji i ostale zainteresirane građane da svojom nazočnošću uveličaju projekciju ovog hvale vrijednog dokumentarnog filma.