Kolona sjećanja - 21. obljetnica pada Vukovara

U Vukovaru se više od 60.000 ljudi iz cijele Hrvatske poklonilo žrtvama hrvatskog grada mučenika, braniteljima i građanima koji su tijekom 87 dana opsade, a najviše njegovim... padom 18. studenoga 1991. godine stradali od velikosrpskog agresora, tzv. Jugoslavenske narodne armije i srpskih paravojnih snaga. Nakon pada uslijedili su masakri nad Hrvatima, zatvaranja, mučenja, ubijanja, odvođenja u srpske koncentracijske logore, ubijanja ranjenika iz vukovarske bolnice i progon stanovništva.

Tuga i ponos miješali su se u nedjelju na 21. obljetnicu pada Vukovara u dosada najdužoj Koloni sjećanja. Među mnogima iz cijele Domovine i Bosne i Hercegovine bili su i predstavnici Udruge ratnih veterana 9. Gbr. „VUKOVI“,predstavnici Udruge hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata Ličko- senjske županije, HVIDR-e Gospić i građani i građanke Gospića i Otočca, koji su se u koloni sjećanja dugoj pet kilometara od bolnice do groblja u Vukovaru prisjetili vukovarskih žrtava za domovinu.

Dvjesto deset osoba iz Gospića, Otočca i Brinja te pedeset osoba iz Korenice je nakon nazočnosti na SV. misi zadušnici koju je predvodio vatikanski nuncij Alessandro D' Errico i molitve za ubijene i nestale branitelje i civile u obrani Vukovara koju je molio đakovački i osječkinadbiskup mons. Marin Srakić posjetilo hangar na Ovčari u kome su bili zatočeni ranjenici i osoblje iz vukovarske bolnice. Nakon posjete muzeju odali smo počast i zapalili svijeće na spomen obilježju kod masovne grobnice u kojoj je pronađeno 200 tijela ubijenih ranjenika i civila zatočenih u hangaru na Ovčari.