PRVI MEĐU JEDNAKIMA PONOVO SA SVOJIM VUKOVIMA

U gospićkoj katedrali održana je Sv. Misa zadušnica za poginule i umrle pripadnike brigade koju je predvodio prvi vojni kapelan 9. Gardijske brigade vlč. Stjepan Zeba u koncelebraciji sa msgr. Milom Čančarom i Ivanom Blaževcem.

Potom je odana počast polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata,te prvom hrvatskom predsjedniku Dr., Franji Tuđmanu na Trgu Alojzija Stepinca. Uz svečani postroj Hrvatske vojske vijenac je najprije položio Ante Deur, osobni izaslanik predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. Slijedio ga je ministar branitelja Tomislav Medved sa suradnicima,te izaslanik ministra obrane i GSOSRH brigadni general Siniša Jurković i zapovjednik Motorizirane brigade Tihomir Kundid.

Pijetet prema svojim poginulim i umrlim suborcima izrazili su pripadnici URV 9.gbr. “VUKOVI i predsjednik ZUVHGP predvođeni prvim ratnim zapovjednikom brigade generalom Mirkom Norcem. U ime Ličko-senjske županije i Grada Gospića počast poginulima odali su gradonačelnik grada Gospića Petar Krmpotić i njegov zamjenik Ivan Biljan, a u ime Ličko-senjske županije zamjenik župana Sanjin Rukavina. Uslijedila su brojna izaslanstva udruga proisteklih iz Domovinskog rata, PU ličko-senjske i Hrvatske vojske. Nazočni su se poklonili i sjeni prvog hrvatskog predsjednika i ratnog zapovjednika oružanih snaga dr. Franje Tuđmana.

Komemoracija je nastavljena u vojarni „Eugen Kvaternik“ kod spomenika poginulim pripadnicima 9. gardijske brigade, gdje su svojim najmilijima vijence položile obitelji, te ratni zapovjednici Mirko Norac i Zvonko Brajković. Izvršeno je svečano postrojavanje 1. motorizirane bojne „Vukovi“, na onome istom mjestu gdje je tadašnji pukovnik Mirko Norac po prvi puta postrojio „Vukove“ u jesen 1992. godine. Na svečanosti su sudjelovali roditelji i članovi obitelji poginulih pripadnika brigade te gotovo svi zapovjednici slavne 9. gardijske brigade.

Udruga ratnih veterana „VUKOVI“ zahvaljuje obiteljima poginulih pripadnika, svim gostima  i uzvanicima, braći po oružju iz ostalih gardijskih postrojbi na dostojnom obilježavanju 24. obljetnice osnivanja brigade s posebnom zahvalom svim donatorima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji ove svečanosti.

        ↓FOTOGALERIJA↓