Veterani 9. GBR „VUKOVI“ sudjelovali na obilježavanju 26 godišnjice stradanja Vukovara i Škabrnje

Udruga ratnih veterana 9. gardijske brigade „VUKOVI“ i ove je godine prisustvovala obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Program u Vukovaru započeo je komemorativnim skupom u dvorištu vukovarske Opće županijske bolnice gdje je održan prigodan program 'Vukovar - mjesto posebnog pijeteta', nakon kojeg su se sudionici u koloni sjećanja uputili prema Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.

Na groblju je održana sveta misa za poginule i nestale branitelje i civile Vukovara na kojoj je požeški biskup Antun Škvorčević pred okupljenim mnoštvom izrazio nadu da će Katolička crkava u Hrvatskoj i Srpska pravoslavna crkva naći načina zajednički se zauzimati oko toga da Isus Krist u nama razori zlo i podjele. Naglasio je da su u Vukovaru i Hrvatskoj, potrebni ljudi velika duha koji svjedoče vjeru u pobjedi ljubavi i pamte prošlost očišćenu od mržnje.

U ovoj najbrojnijoj Koloni sjećanja do sada sudjelovalo je preko 64000 ljudi, to je garancija da žrtva koju je grad Vukovar podnio nikad neće biti zaboravljena.

Dio pripadnika “VUKOVA“ prisustvovao je svečanom obilježavanju Danu sjećanja na žrtve Škabrnje gdje je također održan komemorativni skup, kolona sjećanja, sveta misa te svečano polaganje vijenaca žrtvama Domovinskog rata.

Svim poginulim i nestalim Vukovarcima i Škabrnjanima, u agresiji na Republiku Hrvatsku, neka je pokoj vječni i mir Božji.

HVALA im za našu Hrvatsku Domovinu!