Vukovi na obilježavanju 27. obljetnice "Krvavog Uskrsa"

U subotu 31.03.2018. na Plitvicama kod spomen obilježja hrvatskom redarstveniku Josipu Joviću održana je komemoracija i spomen na 27. Obljetnicu „Krvavog Uskrsa“.

Na komemorativnom skupu vijenac su najprije položili predstavnici obitelji pokojnog Jovića i njegovi suborci a nakon njih zajednički vijenac u ime Republike Hrvatske na spomenik Josipu Joviću položili su predsjednica Grabar- Kitarović, potpredsjednik Hrvatskog sabora i izaslanik predsjednika Sabora Milijan Brkić, ministar unutarnjih poslova i izaslanik predsjednika Vlade Davor Božinović, te ministar branitelja Tomo Medved, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Mirko Šundov i glavni ravnatelj policije Nikola Milina.

Vijence su položili i svijeće zapalili i predstavnici ZUV HGP među kojima je bila i delegacija URV 9. GBR Vukovi kao i izaslanstva udruga osloboditeljskih ratnih postrojbi te udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Izrazivši ponos što ovom komemoracijom obnavljamo uspomenu na taj veliki dan koji hrvatski narod čuva u sjećanju kao "Krvavi Uskrs", predsjednica Grabar-Kitarović je rekla da se "komemorirajući Josipovu pogibiju na osobit način sjećamo svih žrtava i svih njihovih obitelji, jer i njima dugujemo osobitu zahvalnost, kao i obiteljima nestalih, koje zaslužuju željeni spokoj".

Predsjednica je plitvičku pobjedu nazvala početkom naše pobjedonosne borbe za slobodu i neovisnost, pod odlučnim vodstvom i prema viziji prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, te je poželjela neka nam vječno živi naša voljena Republika Hrvatska.

Naša jedina i trajna zadaća je stvaranje uvijek bolje Hrvatske, rekla je predsjednica i pozvala da se upitamo kako i koliko mi danas svjedočimo svoju ljubav i brigu za Hrvatsku, čime branimo njenu slobodu, ponos i čast, koje moramo naći u vrlo konkretnim sadržajima - gospodarskom napretku, socijalnoj pravednosti, političkoj kulturi i moralnim vrlinama, rekla je Grabar Kitarović i pozvala sve da se u povodu Uskrsa upitamo o smislu života koji opravdava sve napore da bi naša Hrvatska bila prostor života, nade, svjetla i dobra.

U ime Vlade RH ministar unutarnjih poslova Davor Božinović također se prisjetio akcije i zahvalio umirovljenim i aktivnim policajcima i svim hrvatskim braniteljima na njihovom doprinosu domovini, te je u ime premijera Andreja Plenkovića rekao da je prerano ugašen život Josipa Jovića postao trajni zalog višeg cilja i trajni simbol svih žrtava Domovinskog rata.