VUKOVI na obilježavanu 24.obljetnice akcije "MASLENICA 93"

Veličanstvena pobjeda Hrvatske vojske u kojoj je oslobođeno zadarsko zaleđe i uspostavljena veza između sjevera i juga Hrvatske.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pred Središnjim križem na zadarskom Gradskom groblju započela je svečana proslava 24. obljetnice VRO Maslenica ’93.

Kao i svake godine, počast poginulim braniteljima koji su pali za slobodu i neovisnost Domovine Hrvatske odala su brojna izaslanstva predvođena izaslanikom predsjednika Vlade RH, ministrom obrane Damirom Krstičevićem i izaslanikom Predsjednice RH, Antom Deurom.

U ime Grada Zadra vijenac je položio gradonačelnik Božidar Kalmeta sa suradnicima. Također, vijenci su položeni i na spomen obilježje 3. bojne 4. gardijske brigade Imotski sokolovi, Ulica Ante Starčevića.

Svečanost je potom nastavljena mimohodom postrojbi sudionica operacije s ratnim zastavama uz pratnju orkestra Oružanih snaga RH od Branimirove obale preko mosta do Narodnog trga i katedrale sv. Stošije, zatim preko Foruma do crkve sv. Šime gdje je služena sveta misa za Domovinu.

U Hrvatskom narodnom kazalištu održana je Svečana akademija gdje je nastupila klapa sv. Juraj, a kroz izlaganja ravnatelja Hrvatskoga dokumentacijsko-memorijalnog centra Ante Nazora, zadarskog župana Stipe Zrilića, savjetnika Predsjednice RH, Ante Deura i ministra obrane Damira Krstičevića, svi nazočni, koji su kazalište ispunili do posljednjeg mjesta, još su se jednom prisjetili značaja ove vojno-redarstvene operacije te političkog, diplomatskog i vojnog okruženja u kojem se akcija odvijala kao i činjenica koje nedvojbeno ukazuju da je za nastanak sadašnje samostalne i slobodne Hrvatske države zaslužno prije svega zajedništvo hrvatskih branitelja, hrvatskih ljudi i odlučnost tadašnjeg hrvatskog državnog vodstva.

U nedjelju 22.siječnja u Zelenom rastu i Kašiću pripadnici Udruge ratnih veterana“VUKOVI“ podružnica Benkovac su zajedno sa predstavnicima ZUVHGP polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odali počast poginulim braniteljima u ovoj veličanstvenoj akciji hrvatske vojske.