VUKOVI NA PROSLAVI 23. OBLJETNICE OSNIVANJA 84.GARDIJSKE BOJNE „TERMITI“

22.04.2017. god. u krugu URV 84. GBO TERMITI proslavili smo dan 84. GBO "TERMITI". Uz veliki broj nekadašnji pripadnika "Termita" na proslavi su prisustvovali gosti, prijatelji postrojbe: braniteljske udruge grada Zadra i RH, među njima i veliki prijatelji URV 84. Gbo "Termiti" iz grada Livna i Bos. Grahova koji su uručili darove postrojbi i roditeljima poginulih Hrvatskih vitezova, koordinacija udruga grada Petrinje .

Na proslavi su bile članice Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi: URV 9. Gbr “VUKOVI“ iz grada Gospića i Benkovca, 7. gbr, 4. gbr, te žene iz Domovinskog rata Zadar, udruga Mornarice, udruga Gojko Šušak ,i mnogi drugi uzvanici iz gradova, općina i mjesta iz zadarske županije.

Održana je Sveta misa u crkvi na Bokanjcu za sve pokojne Hrvatske branitelje u znaku Termita, koju je predvodio vojni kapelan Ivan Topalović sa svećenikom Srećkom Petrovom te Crkvenim zborom MO Bokanjac.

Posebni gosti ove proslave bili su: Predsjednik ZUV HGP-a Miljenko Kolobarić, Glavni tajnik ministarstva Hrvatskih branitelja gosp. Ivan Vukić koji su se obratili nazočnima.

Uvijek dragi gost na proslavi je nazočio dr. Branko Dukić, ratni doktor s terena i kandidat za gradonačelnika grada Zadra. U prostorijama udruge upriličena je izložba ratnih slika i poznata izložba "Svitlo Hrvatskog križa i pletera" pripadnika postrojbe Zlatka Franića.

Po završetku službenog dijela proslave u popodnevnim satima nastavljeno je ugodno druženje kroz prigodni domjenak za sve nazočne.

Zahvaljujemo braći po oružju, našim pripadnicima 2. bojne 9. gbr. Termitima na ukazanom gostoprimstvu i ugodnom druženju.