Pripćenje braniteljskom portalu u svezi braniteljske himne

ZBOR UDRUGA VETERANA HRVATSKIH GARDIJSKIH POSTROJBI
Assembly of associations of croatian war veterans guard units.
Fra Filipa Grabovca 1, 10000 Zagreb Ur. broj: 02 / 2012

Split, 21. veljace 2012.

PREDMET: Priopcenje ZUV HGP u svezi himne hrvatskih branitelja , dostavlja se.-

Na braniteljskom portalu objavljen je clanak pod naslovom „ ZAŠTO GARDIJSKE

BRIGADE NISU ZA BRANITELJSKU HIMNU".

U navedenom clanku data su nepotpuna objašnjenja Predsjednika ZUV HGP,

Predsjednika UV 4.gbr i Predsjednika UV 4.gbr podružnice Knin zašto je to tako, pa nema ni odgovora na upit iz naslova.

Kako bi svi cijenjeni citatelji braniteljskog portala bili objektivno informirani molimo vas da objavite slijedece priopcenje:

Zbor Udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi ponosi se identitetom

hrvatskog branitelja stvorenoga u Domovinskom ratu. Sastavni dio toga identiteta su naše koracnice iz Domovinskog rata,koracnice iz hrvatske povijesti, himne naših postrojbi, naša odora i znakovlje, naša odlicja i medalje, naša spremnost na žrtvu a naša zajednicka himna za koju su živote dali najbolji od nas je Lijepa naša.

Državna himna Lijepa naša kroz našu dugu i burnu povijest u zajedništvo povezuje sve hrvatske branitelje, sve domoljube koji su se žrtvovali za hrvatsku slobodu i sve Hrvate koji ljube svoju Domovinu.

To je razlog zašto mislimo da nema potrebe izmišljati novu himnu hrvatskih branitelja šesnaest godina od službenog završetka Domovinskog rata.

Ona bi po nama u ovom trenutku razvodnjavala naš identitet stecen u Domovinskom ratu a dijelila bi nas od drugih domoljubnih skupina našega hrvatskog naroda, što je nama neprihvatljivo.

Želimo graditi zajedništvo svih hrvatskih branitelja ali ne stati na tome, nego graditi i zajedništvo svega našega hrvatskog naroda kako bi zajedno odgovorili na izazove u buducnosti poštujuci ono što je bilo u prošlosti.

Mi zato podržavamo sve autore domoljubnih pjesama, štoviše poticemo ih zdušno u njihovim stvaralackim naporima da opjevaju hrvatsku pobjedu u Domovinskom ratu i hrvatske junake koji su tu pobjedu ostvarili. Dajemo zato potporu svim festivalima domoljubne pjesme i drugim oblicima domoljubnog stvaralaštva koje ce pronositi istinu o casnom hrvatskom Domovinskom ratu, o viteštvu hrvatskih vojnika i zajedništvu hrvatskog naroda u tom kljucnom povijesnom razdoblju.

Svojim stavom nikako ne želimo prijeciti ideje i inicijative bilo koje braniteljske udruge niti ulaziti u daljnju polemiku.

S poštovanjem,

P r e d s j e d n i k

Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi

Ivica TOLIC