ZUV HGP - Trebaju li djeca i obitelji hrvatskih branitelja iseliti iz Hrvatske?

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi osuđuje u zadnje vrijeme sve učestalije napade na hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji.

Borili smo se za slobodnu i neovisnu Hrvatsku, za slobodu govora i izražavanja, za slobodu medija te samim time i podržavamo navedeno međutim. Kada se sloboda govora pretvori u očiglednu mržnju i osobne obračune tada je potrebito reagirati. Slobodno i neovisno izvještavanje te pravo na dostupnost informacija pravo je svakog čovjeka no kada se to pravo zlouporabi i mediji koriste za blaćenje pojedinaca bez adekvatnih dokaza tada prestaje objektivnost.

Ne odobravamo, ali razumijemo vrlo česte napade raznih medija i osoba na hrvatske branitelje, budući da to najviše čine oni koji nisu imali hrabrosti niti obući hrvatsku odoru, a kamoli stati u obranu Hrvatske s puškom u ruci, ali ne možemo shvatiti i nećemo dopustiti da se u tu sramotnu hajku upliće i članove naših obitelji.

ZUV HGP daje potpunu podršku ministru hrvatskih branitelja Tomi Medvedu u svim dosadašnjim radnjama i naporima oko braniteljske populacije te smatramo kako su ovi zadnji napadi na samoga ministra i njegovu obitelj dobro osmišljen scenarij kruga ljudi koji svakodnevno provode takve i slične aktivnosti protiv onih koji su krvarili za slobodnu i neovisnu Hrvatsku.

Saborski zastupnik pokreće pitanje 'Trebaju li hrvatski branitelji imati prednost pri odlasku u Irsku?'. Pojedini mediji izbacuju bombastične naslove zaposli li se dijete ili član obitelji hrvatskog branitelja te ga odmah nazivaju 'uhljebom. Zar bi djeca i članovi obitelji hrvatskih branitelja, pogotovo javno eksponiranih, trebali napustiti Hrvatsku? Zar bi bilo tko trebao napuštati Hrvatsku?

Oprostite, gospodo, ali to zadovoljstvo Vam nećemo priuštiti!