UDRUGA RATNIH VETERANA 9. GBR 'VUKOVI' PODRUŽNICE BENKOVAC ODRŽALI REDOVNO IZVJEŠTAJNU SKUPŠTINU

Dana 19.03.2016. godine, paljenjem svijeća na trgu Dr. Franje Tuđmana u Benkovcu, a ispred spomenika svim poginulim i umrlim braniteljima Lijepe Naše, članovi Udruge ratnih veterana 9.GBR. „Vukovi“ Podružnice Benkovac zajedno sa svojim uzvanicima, odnosno predstavnicima Zajednice VOMP HV-a (Zajednice Veterana Oklopno Mehaniziranih Postrojbi Hrvatske Vojske), iz sastava Članica Udruge Tenkista Veterana Domovinskog Rata Cetinske Krajine i Udruge Veterana Oklopno Mehanizirane Bojne 113. Šibenske Brigade HV 'COBRA', odali su počast pripadnicima 9.GBR „Vukovi“ i svim drugim braniteljima koji su položili svoj život tijekom Domovinskog rata za ostvarenje sna o slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj.

Sam čin paljenja svijeća bio je uvod u održavanje redovne izvještajne skupštine Udruge ratnih veterana 9.GBR. „Vukovi“ Podružnice Benkovac. Skupština je održana u prostorijama Vatrogasnog doma JVP Benkovac, a prije samog početka skupštine koju je sazvao predsjednik Podružnice g. Anto Žilić intonirana je Hrvatska himna te se je još jednom minutom tišine odala počast svim poginulim i umrlim braniteljima.
Nakon uvoda od strane predsjednika Podružnice pristupilo se izboru radnog tijela i usvajanju poslovnika skupštine te izlaganje po točkama dnevnog reda koje su naravno jednoglasno bile usvojene glasovanjem.
Članovi su kroz iste dobili potpuni uvid u dosadašnji rad i aktivnosti Podružnice od osnutka pa do nadnevka skupštine.

Najzanimljivije izlaganje je bilo vezano uz donošenje odluke o pristupanju Podružnice kao Članice, Zajednici VOMP HV-u, a kojoj je prethodilo i iscrpno informiranje o Zajednici, od strane g. Frane Penića dopredsjednika iste, te koordinatora g. Maria Franića, kao i o zajedničkom radu i aktivnostima u kojima aktivno sudjeluje i naša Podružnica.
Jednako važna tema unutar Podružnice, kojom se je predložilo izjednačavanje statusa PODUPIRUĆIH sa statusom PUNOPRAVNIH članova, a iz razloga što je jedan veliki dio prvonavedenih isto stekao status veterana ali u nekoj od drugih postrojbi HRVATSKE VOJSKE i smatrano je da ne bih bilo korektno da isti ne budu birani u tijela Podružnice samo iz navedenog razloga. Prijedlog ja kao takav jednoglasno i prihvaćen.
Izdvojene su točke dnevnog reda koje su najviše zagrijale atmosferu među članovima te im pružile priliku da što aktivnije sudjeluju na skupštini, odnosno isti su i iskoristili maksimalno te pokazali da im je stalo do toga da nam Podružnica bude što aktivnija.

Po završetku službenog dijela Skupštine predsjednik Podružnice je posebno istakao svoje zadovoljstvo dolaskom naših članova sa područja Istre i Like te im je tom prilikom u ime upravnog odbora izrazio posebnu zahvalu, naravno, pozdravio je i sve ostale članove Podružnice, naše uvažene uzvanike iz Zajednice VOMP HV-a, gospodu Franu Penića i Maria Franića te je optimistično najavio rad i aktivnosti Podružnice u nadolazećem razdoblju kojima ćemo pokazati našu moć kao i u vremena kad je najviše bilo potrebno.                              

PRIMUS INTER PARES