Bajkeri Moto kluba 4. gardijske posjetili Gospić i Otočac

27 Tra 2017

Povodom 26 godina osnutka i ustroja 4. gardijske brigade „Pauci“ iz Splita ovih dana se održava karavana u kojoj pripadnici te proslavljene postrojbe na motociklima obilaze nekadašnju crtu bojišta. Predvođeni Zlatkom Borojevićem, predsjednikom Moto kluba 4. gardijske, 25 bajkera su tijekom dopodneva doputovali u Liku.

Kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata u središtu Gospića karavanu su dočekali predsjednik Kluba veterana 9. gardijske brigade „Vukovi“ Milan Franić, predstavnici županijske HVIDRA-e, v. d. pročelnica Odjela za društvene djelatnosti Ličko-senjske županije Dubravka Rukavina i brojni dragovoljci.

Tom su prigodom upaljene svijeće i kazivane molitve za sve poginule hrvatske branitelje. Nakon kraćeg zadržavanja u Gospiću sudionici karavane produžili su do Otočca.

Bajkeri su kod Spomenika braniteljima u Otočcu u 13,30 sati zapalili svijeće zajedno s predstavnicima Grada Otočca i to gradonačelnikom Stjepanom Kostalec, zamjenikom Nenadom Janković i savjetnikom Milanom Tomaić, predstavnicima udruge 9.gbr. Vukovi, predstavnicima braniteljskih udruga "Glavičica" i PJP "Sokolovi" , te članovima molitvene zajednice Otočke župe.

Riječi molitve uputio je dekan i župnik otočki mons.mr.Tomislav Šporčić.

Zlatko Borojević predsjednik moto kluba 4. gardijske istaknuo je kako je hodočašće počelo s 23 krunice za 23 godine brigade, a danas je već tradicionalno četvrto hodočašće povodom naše 26.obljetnice ustrojavanja. Ovim želimo podsjetiti zapravo na značenje Domovinskog rata, a druga stvar je da ne dozvolimo prašini da prekrije naše spomenike.

U ime Turističke zajednice Grada Otočca direktorica Mladenka Orešković učesnicima karavane odnosno njihovom predsjedniku Zlatku Borojeviću uručila je prigodne darove.

Nakon toga pripadnici moto kluba 4.gardijske otišli su na ručak u restoran "Ribić" a domaćim su im bili članovi Udruge ratnih veterana 9.gbr. "Vukovi" iz Otočca.