Udruga ratnih veterana 9. gardijske brigade

Vukovi

Imenovanje novog zapovjednika Motorizirane bojne „VUKOVI“ u Gospiću

20 Sij 2018

GOSPIĆ- PukovnikTomislav Kasumović je 19. siječnja 2018.g. preuzeo zapovijedanje motoriziranom bojnom Vukovi Gardijske mehanizirane brigade, dužnost na koju je raspoređen s prvim danom ove godine. Na toj dužnosti zamijenio je pukovnika Igora Gojmerca. Zapovjednik Hrvatske kopnene vojske brigadni general Siniša Jurković čestitao je Kasumoviću. “S punim povjerenjem vama nadređenih predloženi ste na dužnost zapovjednika bojne koju ste danas primili. Vaša dužnost nosi čast,ali iznad svega i odgovornost. Uvjeren sam da ćete učiniti sve kako biste motoriziranu bojnu Vukovi ne samo održali na visokoj razini borbene spremnosti nego i više od toga. Uvjeren sam da ćete razviti, unaprijediti i produbiti sve aspekte spremnosti ove postrojbe“- istakao je između ostaloga brigadni general Jurković. Naglasio je da bojna Vukovi nosi ime slavne 9.gardijske brigade, a vojnicima postrojenima u čast današnjoj svečanosti Jurković je poručio “neka vam čast imena 56-orice hrvatskih heroja, poginulih pripadnika 9.gbr.koji su svoje živote dali za domovinu koju danas s ponosom čuvamo i gradimo bude vodilja i izvor snage u izazovima i nikada ih ne zaboravimo“. Naglasio je da je kopnena vojska udarna snaga Hrvatske vojske i podsjetio da su Vukovi prošle godine bili iznimno aktivni u gašenju požara u Hrvatskoj, često i u uvjetima iznad ljudskih mogućnosti. Ova godina biti će bitna za obuku i opremanje svih pripadnika za najteže situacije, jer kako kaže Jurković čovjek je gravitacijsko središte Hrvatske kopnene vojske.

Brigadni general Tihomir Kundid, zapovjednik Gardijske mehanizirane brigade, naglasio je da je pukovnik Kasumović časnik koji ima znanje da bude uspješan zapovjednik. On inače dolazi s mjesta zapovjednika Kadetske bojne koja je bitno drugačiji sustav u odnosu na operativnu postrojbu, gardijsku bojnu. No Kasumovićeva naobrazba i dužnosti koje je do sada obnašao Kundidu potvrđuju da Kasumović neće imati problema s izazovima koji su pred njim i pred postrojbom. “Vjerujem da ćete zajedno, u sinergiji s novim zapovjednikom stvoriti uvjete da postrojba ima kontinuirani progres k onome što je vaša primarna odgovornost, a to je obučenost i uvježbanost“- poručio je Kundid vojnicima.

A novi zapovjednik motorizirane bojne Vukovi, Perušićanin po porijeklu, pukovnik Tomislav Kasumović, istakao je da je današnji dan za njega čast i privilegija. “Danas san jednog dječaka koji se s 13 godina krio u podrumu zajedno sa sestrom i majkom za vrijeme napada na naše gradove i ljude, a dok je otac kao sudionik domovinskog rata odlazio na bojište, danas taj san biti dijelom jedne legendarne postrojbe postaje stvarnost” istakao je između ostalog Kasumović. Obećao je da će dati sve od sebe u očuvanju integriteta, časti, ponosa i tradicije legendarne 9.gardijske brigade.

Primopredaju dužnosti zapovjednika svojom nazočnosti uveličali su predstavnici Udruge ratnih veterana 9. gardijske brigade, predstavnici PU Ličko-senjske i izaslanica gradonačelnika Gospića Ivana Kaleb Asić.

Kasumovic2

Izvor: Lika Expres

https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/cetvrta.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/deveta.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/gromovi.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/kune.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/pume.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/sokolovi.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/termiti.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/tigrovi.png
Zdrug