Nastavak humanitarne akcije za branitelja Tomu Brezića iz Podlapače

13 Velj 2018

Ovih Božićnih blagdana ponovno smo kao URV 9.GBR VUKOVI pokrenuli veliku humanitarnu akciju u kojoj smo osigurali čvrst krov nad glavom i toplinu doma za našeg suborca koji je slijedom teških životnih prilika došao u bez izlaznu situaciju. Nakon smještaja Tome Brezića u stambeni kontejner i nabavke kućanskih aparata i opreme koje je Tomi doniralo Ministarstvo hrvatskih branitelja u akciju su se na poziv Udruge uključili Caritas i Crveni križ LSŽ ,Centar za socijalnu skrb LSŽ podružnica Korenica, građani Gospića i Ličko senjska županija, nabavili smo za Tomu novi štednjak na drva, namještaj i kućne potrepštine koje su nedostajale te hrane za mjesec dana .

Prošli tjedan Tomo je u Gospiću otvorio tekući račun u HPB ,podignuo potvrdu o statusu hrvatskog branitelja te podnio zahtjev za novčanu naknadu za nezaposlene hrvatske branitelje u odsjeku za branitelje u Državnoj upravi LSŽ.

Na proljeće planiramo nasuti pristupni put nabaviti još jedan skladišni kontejner te građu i krov kako bi osigurali spremište za ogrjev i ostale stvari koje bi preselili iz ruševnog kućerka.

Za to su nam potrebna financijska sredstva pa molimo sve one koji žele i mogu pomoći da donacije za ovaj projekt uplate na tekući račun Tome Brezića broj; HR8723900013221674340

Ovim putem želimo zahvaliti svima koji su dosad pomogli. Najprije veliko hvala Anita Begić od koje je sve krenulo kao i obitelji njenog brata Nikice Begića koji je neizmjerno pomogao trošeći vlastite resurse. Veliko hvala ministru branitelja Tomi Medvedu i svim djelatnicima MHB koji su najviše pomogli zbrinjavanju Tome Brezića, hvala općini Udbina i načelniku Josip Seuček i njegovoj zamjenici Marini, hvala Centru za socijalnu skrb iz Korenice, hvala Mario Mačkilj i njegovim djelatnicima, hvala HEP Elektrolika Gospić Ernestu Petry i Mario Jelić, hvala HŽ Gospić.

Zahvalni smo Caritasu i Crvenom križu LSŽ, hvala Župan Darko Milinović, hvala pripadnicima naše udruge i ostalim građanima Gospića na velikoj pomoći, unaprijed hvala svima koji će u buduće pomoći i isprika i hvala onima koje smo možda ne namjerno zaboravili.