VIDEO - FOTO Maraton iz Otočca do Gospića za 56 poginulih pripadnika 9.GBR "Vukovi"

29 Lis 2018

U sklopu obilježavanja 26. obljetnice osnutka 9. gardijske brigade „Vukovi“ danas je u spomen i trajno sjećanje na 56 poginulih pripadnika naše brigade održan memorijalni maraton.

Ispred spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Otočcu okupilo 60 pripadnika HV-a i veterana 9. gbr. “Vukovi” koji su s gradonačelnikom grada Otočca i predstavnicima braniteljskih udruga odali dužno priznanje svim poginulim braniteljima u Domovinskom ratu.

Maraton je započeo u 08.sati predvođen veteranima koje su slijedili vojnici i vojnikinje pripadnici Motorizirane bojne Vukovi iz Gospića odjeveni u majice s fotografijama i imenima pedeset šest poginulih pripadnika brigade.

Maratonce su pozdravili građani Otočca i učenici OŠ. Ličko Lešće koji su ih ohrabrili pljeskom, slijedio je uspon do Ramljana i Janjča po relativno dobrim vremenskim uvjetima, a onda je uslijedila jaka kiša koja ih je pratila do ulaska u Perušić.

Vremenske nepogode nisu omele maratonce predvođene Josipom Milinkovićem , Milanom Vukelićem Damirom Božićem i Darkom Kosićem koji su od samog početka bili na čelu maratona.

Jednakim tempom pretrčali su put od Perušića do mosta na rijeci Lici nakon čega su svi sudionici maratona s ratnom zastavom brigade pretrčali posljednjih pet kilometara do cilja u Vojarni 9.gardijske brigade „VUKOVI“ u Gospiću.

Oko četrnaest sati ispred vojarne dočekao ih je postroj s djelatnicima vojarne i veteranima koji su pljeskom nagradili njihov trud.

Nakon paljenja svijeća ispred spomenika pedeset šestorici poginulih „VUKOVA“ vojni kapelan Matej Ećimović i svi nazočni pomolili su se za duše poginulih i umrlih pripadnika 9.gardijske brigade i svih poginulih branitelja u Domovinskom ratu.

Udruga ratnih veterana 9.gardijske brigade “VUKOVI“ zahvaljuje svim sudionicima maratona i upućuje srdačne čestitke svim pripadnicima brigade povodom 26.obljetnice njenog ustrojavanja i dana Motorizirane bojne VUKOVI.