Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi s partnerskim udrugama oštro osudio izjave Josipa Đakića

Očitovanje Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata RH, Saveza udruga branitelja radnika RH i Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi.

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi, Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata RH i Savez udruga branitelja radnika RH, najoštrije osuđuju izjave predsjednika saborskog Odbora za ratne veterane Josipa Đakića kojima je pokušao diskreditirati savjetnika za branitelje predsjednice Republike Hrvatske i člana Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi Ante Deura stavljajući mu u usta nešto što nikad nije izgovorio.

Pokušaj kompromitiranja Ante Deura iznošenjem laži u javni prostor, nije samo napad na njega kao čovjeka, već i napad na njega kao hrvatskog ratnog vojnog invalida, vukovarskog veterana, pripadnika gardijskih postrojbi, ali i pokušaj sramoćenja braniteljske populacije. Zbog istine objavite zapisnik sa sjednice Saborskog odbora za ratne veterane.

Gospodina Đakića, stoga pozivamo da javno kaže zašto kao predsjednik Saborskog odbora za ratne veterane, na Dnevni red nije uvrstio Zaključak s radnog sastanka predstavnika braniteljskih udruga s predsjednikom Hrvatskog sabora vezan uz Kršenje, odnosno (ne) provedbu deklaracije o Domovinskom ratu te sve učestalije blaćenje i omalovažavanje Republike Hrvatske, a što je bio dužan učiniti?

Gospodinu Đakiću - čije djelovanje sve manje ima veze s onima koje bi trebao zastupati, a sve više s politikantstvom - stoga poručujemo da ako, kao predsjednik saborskog Odbora za ratne veterane, ne poštujete nas branitelje, barem poštuje institucije Republike Hrvatske u čijem radu sudjeluje. A ako ni to ne želi, smatramo da nema legitimitet zastupati hrvatske branitelje te ga pozivamo da odstupi s dužnost predsjednika Odbora.

Domovini uvijek vjerni!

UDRUGA SPECIJALNE POLICIJE
IZ DOMOVINSKOG RATA RH
Predsjednik Zoran Maras

SAVEZ UDRUGA BRANITELJA RADNIKA REPUBLIKE HRVATSKE
Predsjednik Siniša Mastelić

ZBOR UDRUGA VETERANA
HRVATSKIH GARDIJSKIH POSTROJBI
Predsjednik Krešimir Maretić

https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/cetvrta.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/deveta.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/gromovi.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/kune.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/pume.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/sokolovi.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/termiti.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/tigrovi.png
Zdrug