IN MEMORIAM SINIŠA ROSULJAŠ – OLUJA 25.04.1964-30.07.1993

01 Kol 2020

Dana 30 srpnja 1993. godine od četničkog snajperskog metka velikog kalibra na položaju Begluk u Ribniku poginuo je pripadnik oklopne bojne devete gardijske brigade “VUKOVI“ natporučnik Siniša Rosuljaš – Oluja.

Siniša je rođen u Visokom kraj Sarajeva, u Domovinski rat uključio se u samim početcima i došao braniti Liku. Ustrojavanjem 9.gbr“VUKOVI“priključuje se postrojbi i postaje pripadnik obavještajnog odsjeka oklopne bojne.

Ističe se izuzetnom hrabrosti i odlučnosti dajući nemjerljiv doprinos u obavještajnom radu i dubokom izviđanju neprijateljskog teritorija. Zbog svojih akcija dobio je nadimak Oluja početkom 1993. godine ne sluteći da će se tako dvije godine kasnije zvati najsjajnija operacija hrvatske vojske.

Nakon njegove smrti pripadnici oklopne bojne devete gardijske brigade su na mjestu pogibije izradili spomen ploču koju je nakon dvadeset sedam godina nagrizao zub vremena.

Na upravnom odboru Udruge ratnih veterana 9. gardijske brigade “VUKOVI“ donesena je odluka da se ove godine izradi nova spomen ploča svom ratnom kolegi.

Vlastitim sredstvima i dragovoljnim radom pripadnika udruge izradit će se novo spomen obilježje na istom mjestu. Radovi će započeti nakon Dana pobjede i domovinske zahvalnosti a planirani završetak je do obljetnice Medačkog džepa.

Oluja tvoji te Vukovi nikada neće zaboraviti. Ostat ćeš nam u vječnom sjećanju po izuzetnoj hrabrosti i domoljublju, počivaj u miru Božjem.

Tvoji Vukovi.

DSC00020DSC00021DSC00026DSC00028

https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/cetvrta.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/deveta.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/gromovi.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/kune.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/pume.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/sokolovi.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/termiti.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/tigrovi.png
Zdrug