Udruga ratnih veterana 9. gardijske brigade

Vukovi

Miljenko Kolobarić – novi predsjednik ZUV HGP-a

14 Velj 2017

Na jučerašnjem izborno izvještajnom saboru Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi delegati iz devet članica ZUVHGP jednoglasno su izabrali Miljenka Kolobarića pripadnika Udruge veterana 3. Brigade ZNG-a“KUNE“za novog predsjednika Zbora.

Miljenko Kolobarić rođen je 15. prosinca 1963. u Gornjim Mamićima (općina Široki Brijeg, BiH). Doselio se u Osijek s roditeljima 1966., gdje je završio osnovnu te srednju školu. Oženjen je i otac troje djece. Umirovljen je 2003. godine, s mjesta pomoćnika za obavještajne poslove 3. gardijske brigade. Predsjednik je osječke HVIDRA-e od 2003. godine te predsjednik Udruge ratnih veterana 3. brigade ZNG-KUNE.

U aktivnom sastavu MUP-a bio je do travnja 1991., nakon toga sudjeluje u osnivanju 3. A brigade ZNG.Kao pripadnik prve satnije prve bojne 3. A brigade ZNG Miljenko je stacioniran u obučnom centru u Erdutu od travnja 1991. do pada Erduta 1. kolovoza 1991.

Bio je sudionik na svim ratištima na kojima je bila 3. gardijska brigada, a to su: Erdut, Nemetin, Laslovo, Ivanovac, Nuštar, Divoš, Marinci (zadnji proboj za Vukovar) tijekom 1991.g.Tijekom 1992g.. sudjeluje u obrani Bosanske Posavine. U siječnju '93. godine s trećom brigadom odlazi u Zadarsko zaleđe, gdje ostaje do 10. mjeseca '93. godine. Tamo aktivno sudjeluje u operaciji Maslenica, kako u obrani, tako i u napadu, i to na potezu ušće Zrmanje-Novigrad-Kašić.

U listopadu odlazi u časničku školu u vojno učilište, da bi se poslije školovanja u svibnju '94. vratio u brigadu. Sudjeluje u obuci i pripremanju postrojbe za završne operacije; Feniks,Zid,Oluja u kojima zapovijeda izvidničkom satnijom brigade.

Kao zapovjednik samostalne izvidničke satnije 3. gardijske brigade, s činom bojnika od '95. godine prelazi u zapovjedništvo brigade na dužnost obavještajnog časnika brigade .

Dva puta je ranjavan, 23. srpnja 1991. u osvajanju sela Palača neprijateljskom bombom, a drugi put u selu Laslovo u listopadu '91. godine. Odlikovan je najvišim vojnim i državnim odličjima; red Ante Starčevića, red Nikole Šubića Zrinskog, red Hrvatskog križa.

Na izborno izvještajnoj sjednici sabora ZUVHGP usvojena su izvješća o radu i izvješće o financijskom poslovanju Zbora u 2016.g., te odobren plan aktivnosti Zbora za 2017.g.
Novi predsjednik ZUVHGP u svom obraćanju istaknuo je važnost na jedinstvu članica Zbora i jačanju temeljnih udruga Zbora kroz provođenje ciljeva i zadaća tih udruga vezanih za Domovinski rat i razvoj civilnog društva.

Nakon obrađenih svih točaka dnevnog reda zaključena je sjednica sabora Zbora i uručeni prigodni pokloni dosadašnjim predsjednicima, Ivici Toliću, Iliji Vučemiloviću, Anti Deuru i Draženu Jukiću.

https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/cetvrta.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/deveta.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/gromovi.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/kune.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/pume.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/sokolovi.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/termiti.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/tigrovi.png
Zdrug