Udruga ratnih veterana 9. gardijske brigade

Vukovi

„VUKOVI“ U OBRANI OD POPLAVE U SLAVONSKOM BRODU

22 Svi 2014

Udruga ratnih veterana 9.gardijske brigade“VUKOVI“ iz Gospića zajedno sa ostalim članicama Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi nije se zadržala samo na prikupljanju i slanju humanitarne pomoći za stanovnike poplavljenih područja u Slavoniji nego se direktno uključila u izgradnju „zečjih nasipa“ na području Slavonskog broda.

U ponedjeljak u 16. sati“VUKOVI“ su izvukavši svoje odore, opremu i gumene čizme krenuli prema Slavonskom brodu,u Zagrebu im se pridružila skupina kolega iz „TIGROVA“.

Po dolasku u Slavonski brod oko 22. sata odmah su raspoređeni na zaštitu nasipa u najugroženijem naselju MZ Josip Rimac koje je prethodnog dana evakuirano. Do jutra su u manjim skupinama zatvarali manja propuštanja na glavnom nasipu a u svitanje zajedno sa domaćim stanovnicima i ostalim volonterima nastavili izgradnju pomoćnog nasipa od vreća sa pijeskom izgradivši oko petsto metara novog nasipa kojim je osiguran posljednji dio naselja.

Domaćini veterani 108.Slavonsko brodske brigade i 3. bojne 3. gardijske brigade su učinili sve da iskažu tradicionalno slavonsko gostoprimstvo naročito kada su čuli da su im u pomoć došli Ličani, jer znatan broj stanovnika Slavonskog broda potječe iz ličkih sela na što su izuzetno ponosni tako da smo se ovdje osjećali kao kod kuće istaknuo je predsjednik udruge Milan Franić.

Nakon uručenja dopremljene prikupljene pomoći predsjedniku Mjesnog odbora naselja Josip Rimac koje ima oko 20000 stanovnika ova radna skupina na nasipima je zamjenjena sa novim autobusom volontera iz Zagreba te se jučer u popodnevnim satima vratila u Gospić.

Ostali članovi udruge su kroz akciju koja je trajala 3 dana u Gospiću i Otočcu prikupila pet tona humanitarne pomoći koja će danas kamionom biti upućena prema poplavljenim u okolici Županje.

Ovim putem „VUKOVI“ zahvaljuju svima koji su se odazvali akciji prikupljanja pomoći i svojom donacijom još jednom iskazali humanost prema ljudima koje je zadesila ova nesreća.

 

https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/cetvrta.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/deveta.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/gromovi.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/kune.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/pume.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/sokolovi.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/termiti.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/tigrovi.png
Zdrug